שאל את הרב - כללי

האם מי שנהרג על קידוש השם, לא מרגיש את הכאב?

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

האם ידוע לכם על מקור שמי שנהרג על קידוש ה' לא מרגיש כאב? תודה רבה תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

המקור לזה נמצא בספר תשב"ץ קטן (סימן תטו) בשם המהר"ם מרוטנבורג ז"ל שהיה אומר, כשהאדם גומר בדעתו לקדש השם, וימסור נפשו על קידוש השם, כל מה שעושין לו, הן סקילה הן שריפה הן קבורת חיים הן תליה, אינו כואב לו כלום.

והמשיך וכתב שם: ותדע שכן הוא, שאין לך אדם בעולם שאם היה נוגע באצבע קטנה באש [שלא] היה צועק, אפילו אם היה בדעתו לעכב עצמו לא היה יכול, ורבים מוסרים עצמם לשריפה ולהריגה על קידוש השם יתברך ואינם צועקים לא אוי ולא אבוי. ע"ש עוד בדבריו.

מקורות: וכן הוא בספר יוסף אומץ (סימן תפב). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן כד אות ז) ובספר מגדים חדשים על מסכת ברכות (עמוד רצ ד"ה והיו) ובקובץ המעין (תמוז תשע"ב).

בשורות טובות,

הלל מאירס