שאל את הרב - כללי

שאלה שמאוד מטרידה אותי !

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובעלי חוזרים בתשובה ברוך ה" והתחתנו לפני כחמישה חודשים . לאור המצב היום יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי , האם כאשר אחד מאיתנו יפטר מין העולם או ששנינו חס וחלילה האם לא נתראה יותר האם נהיה יחדיו בעולם הבא ? אני בצער מאוד גדול מזה צער עם שמחה שבעז"ה הגאולה קרבה מאוד אבל אני ממש יושבת ובוכה מהחשש שלא אראה את בעלי יותר אשמח לתשובה .. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב על חתונתכם, ואני מברך אתכם שתזכו לחיות חיים ארוכים וטובים ביחד.

אין להבהל מן המצב עד כדי שאי אפשר לנהל חיים רגילים ותקינים ביום יומי. ראי כאן בלינק ששם מסביר הרב הנקודה שאין זה רצונו של הקב"ה שנעצור את החיים התקינים היום יומיים בשום פעם:

hidabroot.org/he/article/164516

ולגבי שאלתך, כפי מה שזכור לי כן מתאחדים הנשמות של הזיווג  גם לאחר החיים בעולם הזה. אבל אין לך לחשוב בכיוון הזה, רק תתפללי בכל יום להקב"ה לזכות לשמירה בהשגחה פרטית, ובעזרת השם עוד תראי את בעלך הרבה בתוך עולם הזה.

ויהי רצון שנזכה לצאת לרווחה במהרה, ותמיד תודי ותשמחי בהשם שנתן לך בעל טוב ותזכו לבנות משפחה מבורכת,

רב נחום