שאל את הרב - כללי

התאמה מינית בין בני זוג

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. אמרו לי שכמכירים בחורה שרוצים להתחתן איתה צריך לקיים יחסי אישות עם הבחורה כדי לדעת אם היא מתאימה לי מבחינה מינית, שמעתי הרבה סיפורים שבגלל שלא קיימו יחסי אישות הזוג התגרש כבר בהתחלה אחרי החתונה, איך אני מוכיח להם שטעות בידם ואיך אפשר למצוא בחורה שתתאים לי מבחינה מינית? 2. כשיעקב אבינו הכיר את רחל אמנו הוא נישק לפני שהתחתנו, כיצד זה מסתדר עם ההלכה שאסור לקיים מגע בין בחור ובחורה לפני חתונה?

תשובה

לכבוד השואל,

1. ההוכחה היא מן התורה אשר דרכיה דרכי נועם, ולא הצריכה את זה ועוד אסרה את זה באיסור חמור קודם הנישואין בפועל.

2. ראה במדרש בראשית רבה פרשה ע' אות יב בסופו שדנו בזה.

עוד מובא בספרי קודש, שנשיקת יעקב אבינו לרחל לא היתה מצד קירוב וקירבה אלא שראה בה קיום של מצות הוריו שצוהו להתחתן בחרן. ונשיקתו היתה כמי שנושק חפצה של מצוה, מזוזה, תפילין, ספר תורה, ואין זה האיסור הנאמר בתורה של נשיקה בכונה לקירבה.

בברכה,

רב נחום