אמונה

מתחזקת ובדרך נאלצת להתמודד עם נסיון של כיבוד אב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני גר עם אשה וילדה קטנה אצל הורים מסיבת עוני אבא שלי לא יהודי רק אימא אני זכיתי לחזור בתשובה ברוך ה` ויש לי שתי שאלות . א. אבא שלי שותה שתיה חריפה ו לפעומיים יש לנו קשה הבנה למשל כאשר התחזקתי בשמירת שבת וקניתי פלטה ושעון שבת אבא שלי כעס אלי על ביזבוז חשמל ניסיתי להסביר אף ללא הצלחה אבא שלי הרים את קולו וגם אני חטאתי והרמתי את קולי על אבא איך עלי להתנהג אם אבי מדבר באי כבוד על דברים יקרים ללב של כל יהודי מאמין. למה קורה לי שאבא שלי לא יהודי (למרות שעשה ברית רפואי).מה זה אומר סליחה על השגיות כתיב ותודה על קרן האור.

תשובה

שלום וברכה

אביך אינו יהודי, כי אין לו תפקיד כיהודי, כל נשמה ומקומה, ונשמות הגוים יש להם תפקיד אחר, ולגויים יש להם תפקיד אחר.

אתה כנולד לאם יהודייה הינך יהודי לכל דבר וענין, וטוב מאוד שהינך מקיים את כל המצוות, וממלא את תפקידך בעולם.

כמובן כאבא לא יהודי, ל איכול להבין את התורה ועליך לומר לו שיש לך תורה והינך נוהג על פיה, ואף אם הוא ידבר על כך איך שהוא רוצה, אתה תשמע לקול אבא שבשמים ואל תגיב לדבריו אלא עשה כחיובך.

בברכה - בנימין שמואלי