אמונה

ונכרתה הנפש ההיא מעם ישראל..........

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית כל ברצוני להודות לכל המעורבים בארגון הידברות. מזה זמן מסויים תחושתי היא שנכרתה נפשי. כיצד אוכל לדעת בודאות אם אכן נכרתה נפשי האם נכון לומר שבמידה ונכרתה נפשו של האדם הרי שנסגרו שערי רחמים עבורו והוא בגדר גוי שהרי אין עליו השגחה פרטית. האם ניתן להפנות מכתבים לרב זמיר כהן תודה

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע על מה מתבססת הנחתך שנכרתה נפשך. מבואר בכל ספרי הקודש שגם החוטא שעבר על איסור כרת, אין כל נפשו נכרתת אלא חלק מסוים ממנה, ולכן אין התנתקות מוחלטת מהבורא לעולם.

וגם את החלק שנפרד מה` אפשר לשוב ולחבר ע"י תשובה שלימה. ועל כן אין לך לדאוג, אלא לשוב בתשובה שלימה לבוראך, ותשוב ותתחבר איליו כבראשונה.