הייתי רוצה לדעת אם לאחר שאני נוגעת בשערי או ברגליי חייבת אני בנטילת ידיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! א. הייתי רוצה לדעת אם לאחר שאני נוגעת בשערי או ברגליי חייבת אני בנטילת ידיים ובאילו עוד מקומות חייב לנטול ואם כן אז צריך לברך על נטילת ידיים ב. ועוד שאלה, האם מותר לברך את ברכות השחר עם מכנסיים אשמח לקבל תשובה במהרה תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. אלו דברים מצריכים נטילת ידיים במים - הקם מן המטה מהשינה, והיוצא מבית הכסא ומבית המרחץ, והנוטל צפרניו, והמגלח שערותיו, והחולץ מנעליו, והמשמש מטתו, והנוגע בכינה, והחופף ראשו [היינו חיכך בין השערות, אבל לא מגע חיצוני בשיער], והנוגע בגופו במקומות המכוסים בדרך כלל, והיוצא מבית הקברות.

ואין לברך על נטילת ידיים רק על הנטילה שלפני סעודה הכוללת לחם, וכן על נטילת ידיים בבוקר אחרי הקימה, בין שאר ברכות השחר. ב. מותר.

בהצלחה - מנשה ישראל