האם רצוי לצאת מהארץ ללמוד תורה בחו"ל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם רצוי לצאת מהארץ ללמוד תורה בחו"ל כלומר האם לימוד תורה בהרווחה יתירה בחו"ל (במקרה הספציפי הזה), דוחה את קדושת ארץ ישראל. ואפשר לוותר על לגור בארץ ישראל בשביל כך או שמא עדיף ללמוד תורה בצנעא (במקרה הזה) ובלבד שיגור בא"י אשמח למקורות בתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

מותר לללכת ללמוד תורה בחו"ל על מנת לחזור לארץ, גם לצורך לימוד בדרגה גבוהה יותר.

בברכה - בנימין שמואלי