אמונה

רוצה לעשות תשובה שלמה אמיתית מהלב ושה` יסלח לי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, יש לי שאלה חשובה בנוגע לחזרה בתשובה. אני נימצאת בתשובה כבר למעלה משנה [עם הרבה עליות וירידות-פעם שומרת שבת פעם לא וגם הצניעות]. אז ככה היום אני שומרת צניעות ושבת כבר 4 וחצי חודשים קצת יותר כמעט כמו שצריך- על פי ההלכה, ברוך ה`. יש לי עבר דתי אבל באיזה שהוא שלב עם הרבה חטאים שה` ירחם עלי. מעשים ממש ממש לא טובים עם בחורים עם מעשים לא צנועים איתם ושבת וכשרות. אני לא יודעת מה לעשות זה רודף אותי- העבר שלי לא מניח לי להתקדם רוחנית. איך אני אכפר על העבר הקשה הזה אני רוצה לעשות תשובה שלמה אמיתית מהלב ושה` יסלח לי אני לא רוצה להגיע חס ושלום לגהנום בגלל כל החטאים והעברות האלה. מה עלי לעשות כדי לחזור בתשובה שלמה מתוך חרטה אמיתית בבקשה תענו לי עוד השבוע. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ובכן, לפי הסיפור שלך, את בדרך הנכונה, עלית על דרך התשובה, וכשאת מתגברת על נסיון נגיעה בעידן הנוכחי אין לך מושג כמה שהדבר מכפר על העבר, וכמה שהדבר הזה מזככת את נפשך, ומטהרת אותו לפסגות רמות. ההתגברות על הניסיונות בענין הזה ובגיל הזה, יש בו בכדי להיות שווה משקל לאלפי אלפי תעניות, ואני אחראי למה שאני כותב ב"ה.

לתועלת העניין אביא כאן מדברי מרן החתם סופר זצוק"ל שהיה מגדולי ישראל בכל הדורות, וכל בית ישראל הולכים לאור תורתו עד היום הזה, שאמר כי השב להקב"ה בתשובה מאהבה, [דהיינו כי הכיר את האמת והוא אוהב את הקב"ה, ולא בגלל פחד מגיהינום וייסורים] הרי שמבואר בתלמוד (יומא פו ב) כי כל העוונות שעשה בעבר נחשבים לו כעת אחרי התשובה כזכויות של ממש, והגדיר את זה החתם סופר בהגדרה הזו: "כל כזית של חֵלֶב [חלקי שומנים מן החי האסורים באכילה באיסור חמור של כרת] שאכל בעבר, נחשב לו כעת אחרי התשובה, כאילו אכל קרבן פסח בירושלים [שהוא מהמצוות הכי נחשבות שהמתבטל ממנה נענש בעונש חמור]".

ואינני יכול לתאר לעצמי את דרגתך העליונה כעת, לאחר ששבת אל הקב"ה מתוך כל המציאות שאת מתארת. ומתוך כל הנ"ל ברור כשמש שאין בכל העבר שלך בכדי להעיב על הקשר שלך עם בורא עולם כעת, אדרבה, ואין כל השפעה שלילית מהעבר על ההווה. כך הוא הדין לפי כל קנה מידה. על השב להאמין שהקב"ה מקבל שבים, וכדברי הרמב"ם שאין מזכירים לאדם שוב דבר מחטאיו אחר ששב בתשובה. בהערכה רבה - מנשה ישראל