אמונה

הגזל הנורא מה אז??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שולם עליכם ועל בנכם בעז"ה!!! אז ככה הרב גזלתי לא כמויות אדירות, אבל רבים הנגזלים!ואינני יודע מי הם! ידוע שצרכי הרבים הפתרון.משמע תיקון 2 חבריי ואני גזלנו גנבנו דבר מה מ מאן דהוא, והיינו אמורים לחלוק את הנ"ל שווה בשווה ואני ברוב חוצפתי{חוצפא תשגא מה}גנבתי מעט מאותם2 למי צריך ועדיף להחזיר, מה נכון לעשות כמדומני ש: גונב מגנב פטור לא כי אם כן חייב להחזיר למאן דהוא את שלו. אנא הרב אל ייקל ראשו בזאת וידקדק כחוט השערה למען נרווה נחת ונסב אושר לקודשא בריך הוא! יהי רצון שיישגר התשובה בפיך למענו לטובתי. תודה עד אין סוף באמת מעומקא דליבא!! והשם יאריך יימיך בטוב ושנותיך בנעימים וייזכה הרב לעלות מעלה מעלה בנתבי הבינה! ש י א א א א אמן!!!

תשובה

שלום וברכה

אכן הנתינה לרבים, היא התיקון על חטא הגזל. במקרה הגזל ברור שחובתך להחזיר לנגזל ולא לחבריך. ותודה על כל ברכותיך וה` יתן גם לך אורך ימים ושנות חיים.

בברכה - בנימין שמואלי