שאל את הרב - כללי

מתי מברכים אשר יצר בבוקר?

  • י"ג אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב .. אני ברוך ה' מתחזקת בתקופה האחרונה. ורציתי לשאול כמה שאלות שאנחנו מצווים לעשות בכל יום . 1)אם אני יוצאת מהשירותים ומיד אחרכך הולכת לאכול לחם אני עושה נטילת ידיים מברכת אשר יצר , ואז עושה שוב נטילת ידיים של לפני ארוחה ואוכלת את הלחם ?? ועוד שאלה לגבי נטילת ידיים . אם אני קמה בבוקר נכנסת לשירותים עושה נטילת ידיים מברכת על נטילת ידיים כי זה בבוקר ואז מברכת אשר יצר ?? 2) אני מתפללת תפילה אחת ביום האם כשאני מתפללת אני יכולה להתפלל עם בגדים שהם לא ממש צנועים כמו חולצה קצרה או גופיה ( אני מתפללת לבד בבית)

תשובה

שלום וברכה

1. נוהגת נכון. ראוי מאוד ליטול את ידייך לאחר השירותים שלא בכלי אלא ישר מהברז ולברך אשר יצר ובפעם השניה תטלי ידייך בכלי ותברכי ברכת על נטילת ידיים.

2. נכון מאוד. ראוי לכתחילה ליטול ידיים  לפני השירותים ללא ברכה וכאשר תצאי מהשירותים תברכי את הברכות על נטילת ידיים ואשר יצר.

2. מותר.