זוגיות

מה דינה של אשת איש שבגדה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה דינה של אשת איש שבגדה במקרה של גרושין, ובמקרה שנשארת אם בעלה.

תשובה

מבלי להתייחס לדיני העונשין שכיום הם רק בעולם הבא, הרי שהדין העקרוני הוא שהיא צריכה להיפרד מבעלה, והיא אסורה להינשא בעתיד לאחרי שתתגרש לזה שעמו היא בצעה את הבגידה. האיסור הוא מן התורה, וכל קיום יחסי מין עם בעלה אחרי הבגידה כרוך באיסור חמור.

זהו הדין הפשוט, למעשה יש לדון בכל מקרה באופן ספציפי, ובוודאי שאילתך על הפן התיאורטי בלבד, מכיון שבנות ישראל נמשלו לגל חתום, ששומרות אמונים לבעליהן, ולא בוגדות חס ושלום.

בהצלחה - מנשה ישראל