זוגיות

חיבור בין איש לאישה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. הגמרא אומרת שאדם עד שהוא לא מתחתן נחשב כחצי גוף... כלומר שהחיבור בינו לבין אשתו משלים אותו. והרי ידוע שעד חרם דרבנו גרשום היו יהודים נושאים הרבה נשים אז האם ההסבר הוא שרק כל הנשים יחדיו היוו את החצי השני דניאל

תשובה

שלום וברכה

גם לפני החרם, והיו אנשים שהתחתנו עם יותר מאשה אחת, הרי שאחת מהנשים שלו היתה האשה העיקרית, החצי השני שלו, והנשים האחרות גם היו ניצוצות מחלק הנשמה שלו, אבל לא החצי שיוצא מאוצר הנשמות יחד עם הנשמה הזכרית כמבואר בזוהר. למשל `רחל` אשת יעקב נקראה `עקרת הבית` על שם שהיא היתה עיקרה של בית יעקב, גם ביחס לשלשת השנים האחרות שהיו לו.

בהצלחה - מנשה ישראל