שירים על פסוקים

  • ח' אלול התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב . האם אתה מכיר את הזמר החרדי ישי ריבו . זמר ששר שירים עם מילים משיר השירים. האם זה מותר לקחת מילים של שיר השירים ולהכניסן בשיר? מעבר לזה יש זמר חילוני שהשתמש השיר מוכר הנך יפה .. ולדעתי אסור לו ? מה כבוד הרב חושב. מה פירוש המילים " תוכו רצוף אהבה " משיר השירים ? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בגמרא כתוב שאסור לשיר פסוקי שיר השירים |{ולדעת רוב הפוסקים הדין דומה בכל הפסוקים} כזמר ובוודאי לא כשירי אהבה חלילה.

מותר לשיר פסוקים משיר השירים לתפילה ולהתעוררות לעבודת ה' ולא להוללות או לשירה בעלמא.

הנה דברי רש"י שיר השירים פרק ג פסוק י

תוכו רצוף - סדור ברצפת אהבה ארון וכפרת וכרובים ולוחות:
מבנות ירושלם - אלו ישראל יריאים ושלמים להקב"ה:

בהצלחה,