שאל את הרב - כללי

כל שרוח הבריות נוחה הימנו

  • ל' אב התשע"ה

שאלה

רשום בפרקי אבות (פרק ג משנה י) ״כל שרוח הבריות נוחה הימנו, רוח המקום נוחה הימנו״ אם אדם אוכל חזיר, מחלל שבת, עובד עבודה זרה ועושה את על העבירות שבין אדם למקום. האם באמת רוח ה׳ נוחה ממנו רק בגלל שהוא טוב עם הבריות?

תשובה

שלום רב,

המשנה לא מדברת על אדם שאיננו שומר תורה ומצוות, כי איך רוח המקום תהיה נוחה מאדם כזה?! אלא הכוונה היא על אדם שומר תורה ומצוות, שאם רוח הבריות נוחה הימנו, זהו סימן שגם הקב"ה מרוצה מתורתו ומצוותיו.

בברכה,

הלל מאירס