שאל את הרב - כללי

תהילים והתרת נדרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב ! יש לי 2 שאלות: 1. האם אפשר לקרוא תהילים בשעות הערב,בערך 20:00-21:00 של אותו היום מהסיבה שיש עבודה במשך היום ומפעת חוסר זמן. 2. מה התפילה להתרת נדרים,והאם אפשר להגיד אותה בכל עת ולא רק ביום כיפור מה הדינים להתרת נדרים ומה בדיוק צריך לעשות,אבקש לפרט! תודה רבה מראש בשורות טובות בקרוב בע"ה! (אבקש תשובה גם למייל, או שזה אוטומטית נשלח לי גם למייל וגם מופיע באתר כי אני לא תמיד רואה את השאלות ששלחתי לכם דרך האתר)

תשובה

שלום וברכה

כתבו המקובלים שיש להימנע מלומר תהילים בלילה. אין תפילה להתרת נדרים אבל יש דרך לבקש משולשה גברים שיתירו את הנדר בפתח של חרטה וכך הוא הנוסח שיש להגיד בקיצור.

נדרתי נדר פלוני ואילו הייתי יודע את הקושי בדבר לא הייתי נודר ואבקש ממעלתם התרה על הנדר. והשלושה יגידו שלוש פעמים מותר לך מותר לך ודי בכך.

בברכה - בנימין שמואלי