שאל את הרב - כללי

איזה מזל!?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שמי הדסה ושאלתי היא: אני נולדתי ב 16.12 לפי התאריך הלועזי מזלי הוא קשת לפי התאריך העיברי ט` טבת, מזלי הוא גדי לאיזה מזל עלי להתיחס במידה וכל מזל דומה לי בזמנים מסוימים בחיי המשפחה אני יותר גדי ובחיי החברה אני יותר קשת.. תודה.

תשובה

שלום וברכה

לאחר שאת יודעת תא תכונותייך, אין כבר כל משמעות לאיזה מזל את, כל עתידך נגזר משמים על פי מעשייך בגילגול זה ובגילגול קודם ואין לכך כל קשר עם המזלות כלל. עם ישראל מונהג ע"י ה` בהשגחה פרטית מיוחדת ולא ע"י מזלות.

ולמעשה לדעת רוב גדולי ישראל אכן מזלך לפי הלועזי ולא לפי העברי אבל גם במזל עצמו זה משתנה כל יום השפעת המזל על האדם.

בברכה - בנימין שמואלי