שאל את הרב - כללי

חלום שאמי חלמה - מזה אומר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות רבנים מדהים! אשרייכם והמון תודה!! השם ישיב לכם כגמולכם! אמי חלמה חלום מוזר שהיא ראתה אותי ואותה בעירום מזה אומר כשרואים בנאדם ערום בחלום..

תשובה

שלום וברכה

בתלמוד כתוב כך (ברכות דף נז עמוד א): "העומד ערום בחלום, בבבל [חוץ לארץ] - עומד בלא חטא. בארץ ישראל - ערום בלא מצוות".

בחוץ לארץ זוהי בשורה, בארץ זוהי התרעה. לפי` פי` רש"י עולה שהחולם כך בארץ זוהי רמז וסימן שיש להתחזק בקיום המצוות התליות בארץ, כמו שביעית, מעשרות וכו`.

בהצלחה - מנשה ישראל