תפילה וברכות

ברכת בורא נפשות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! 1.עינתיי בשאלות שבאתר וראיתי שמברכים בורא נפשות על אם שתיתי 86 מ"ל ללא הפסק אך אם אני שתה למשל כוס מים עם הפסקות כאילו לגימה לגימה וכאלה אני צריכה לברך 2.שמעתי גם שאם אני אוכלת משהו ב4 דקות רק אז מותר לי לברך בורא נפשות אשמח אם תרחיבו לי יותר בנושא זה תודה!

תשובה

שלום וברכה

אם את לא שותה באף לגימה או בשני לגימות בזה אחר זה ללא שיהוי את השיעור הנ"ל אכן אין לברך ברכת בורא נפשות. וגם זה נכון בכל דבר מאכל אפשר לברך ברכה אחרונה רק אם אוכלים כזית - כגדל קופסת גפרורים במשך ארבע דקות.

המשיכי להשכיל בתורת ה` - בנימין שמואלי