תפילה וברכות

תפילת עמידה של שחרית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה שאני מתפללת עמידה שחרית בבוקר האם אני צריכה לעשות קריאת שמע לפני זה ואם כן עד איפה עד"וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך" או עד אלוקיכם אמת והאם יש עוד משהו שאני צריכה לעשות לפני העמידה אשמח לקבל תשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

נשים אינם חייבות בקריאת שמע אבל טוב וראוי שיקראו את שמע וכדאי שיקראו את כל שמע. ויש שכתבו שיש לנשים לומר אמת ויציב לאחר קריאת שמע, אבל לספרדיים אין לומר זאת בשם ומלכות דהיינו שאין לומר ברוך אתה ה` גאל ישראל אלא ברןך אתה גאל ישראל.

ויש לנשים לברך את ברכות השחר כולם ולדעת רוב הפוסקים זה חובה עליהם.

בברכה - בנימין שמואלי