תורה ומדע

כמה כוכבים יש בעולם?

  • כ"ט תמוז התשע"ה

שאלה

כמה כוכבים יש? זה כולל שמשות, כוכבי לכת, כוכבי שביט ופלנטות? איך יש מספר מדיוק אם כל הזמן כוכבים מתפוצצים וכוכבים חדשים נוצרים? היקום מוגבל? וכמה בני אדם היו עד עכשיו בעולם? האם יש חייזרים? מהי ההתייחסות של היהדות לחייזרים? מסקרנות, תודה :)

תשובה

שלום וברכה,

לא ניתן לדעת בוודאות כמה כוכבים יש ביקום, כי רבים מנקודות האור שאנו רואים שייכים לכוכבים שאינם קיימים עוד. אך ההערכה של מספר הכוכבים ביקום נעה בין 10 בחזקת 22 כוכבים:

היקום אכן מוגבל. יש בו כמות מסויימת של חומר ואנרגיה, והא מוגבל למרחב ולזמן.
בעיקרון, אילו היינו נוסעים בקו ישר ביקום - היינו בסופו של דבר חוזרים למקום שממנו יצאנו. מבחינה זו היקום דומה לכדור.

אנו יכולים רק לשער כמה אנשים חיו בעולם בעבר, כי לא היו בעבר מרשמי אוכלוסין. אך יש המעריכים את המספר של כל האנשים שחיו לפנינו ל-46 ביליון בני אדם.

אין כל עדויות לקיומם של חייזרים, ולפיכך אין סיבה להאמין שהם קיימים. היהדות אינה שוללת את קיומם, אך היא רואה באדם את תכלית הבריאה והיקום:

בברכה,
דניאל בלס