תורה ומדע

טענותיו של הרב זמיר כהן בקשר לניסוייו של אמוטו מסרו

  • ג' אב התשע"ה

שאלה

שלום באחת ההרצאות של הרב מצוטטים מחקריו ודבריו של החוקר אמוטו מסרו שבו הוא טוען שמילים טובות או רעות משפיעות על המים ושניתן לראות זאת במיקרוסקופ על טיפות מים שנאמרו להם כל מיני דברים והוקפאו לאחר מכן. דא עקא שאותו 'מדען' מתברר כנוכל שסירב לבצע את מחקרו בתנאים מדעיים מקובלים ואף כאשר הוצע לו מיליון דולר תמורת שיחזור הניסוי בתנאי מעבדה הוא סירב. מדענים אחרים שחזרו על אותם ניסויים הגיעו למסקנה שאין למילים שנאמרו לטיפות אף השפעה מיוחדת על האופן שבו הם נראו לאחר מכן. האם לא ראוי שרב שמתיימר להחזיר בתשובה רבים ולהציג הוכחות לנכונות ואמיתות התורה והרוחניות יבדוק קצת יותר לעומק את המקורות לפני פרסומם ושימוש בהם בהרצאה? תודה מראש עזרא נ.ב. רצ"ב לינק לדף של אותו אמוטו מסרו בויקיפדיה שם ניתן לקרוא על הדברים: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%95_%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חוסר רצינותו של אימוטו התברר רק לאחרונה. עד אז זכה לשבחים ואף הופיע בסרט המדעי "what the bleep do we know"

נא ראה תגובה מלאה לניסוי כאן:

אשמח להשיב על כל שאלה נוספת.

בברכה,
דניאל בלס