שאל את הרב - כללי

שינוי שם או הוספה

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, קוראים לי מזל ואני בת 19 .. מאז שאני ילדה אני רוצה להחליף את השם שלי , שמי על שם סבתא שלי ז״ל .. הבנתי מבדיקה על שינוי שמות שזה משנה את המזל .. מה אני יכולה לעשות ? אני יכולה אולי להוסיף שם שני ?

תשובה

לכבוד השואלת,

רצוי להתיעץ עם הרב שלך המכיר אותך מקרוב, וכגון רב משפחתכם, אם כדאי להוסיף שם.

את יכולה להוסיף שם שני, אבל תצטרכי לבדוק: 1) הסבתה לא נפטרה בגיל צעירה (יחסית); 2) שהיא היתה אשה ישרה עם מידות ומעשים טובים.

הוספת השם נעשה על פי הלכה  לפני עשרה מישראל בזמן קריאת התורה- את תצטרכי לבקש מאיזה גבר שיעשה לך את קריאת השם על ידי אמירת "ה"מי שברך" הראוי בזמן שקוראים בתורה.

לאחר הוספת השם בבית כנסת, יש לדייק שתתקראי בשמך המלא (שתי השמות ביחד) לפחות פעם אחת בשבוע על ידי מי שמכיר אותך (כגון בליל שבת משפחתך יקראו לך כך), וכן בכל פעם בעתיד לכל החיים כשתצטרכי להשתמש בשם שלך לצורך הלכתי, תצטרכי להשתמש בשם המלא החדש.

בברכה,

רב נחום