שאל את הרב - כללי

שיעור נהיגה לפני תפילת שחרית

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, היום בבוקר היה לי שיעור נהיגה, וקראתי את ההלכה שאסור לאדם לעסוק בצרכיו קודם תפלת שחרית. לא קמתי מספיק מוקדם ולכן לא התפללתי לפני השיעור שחרית, האם להתפלל בשמונה וחצי לאחר השיעור או לחכות לזמן תפילת מנחה ולהתפלל מנחה? אני שואלת כי גם מחר יש לי בבקר טסט בעזרת השם ובמקרה שאני לא אספיק להתפלל רציתי לדעת כיצד לנהוג. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש בכל מקרה להעדיף את תפילת שחרית וראוי לומר ברכות השחר לפחות לפני שיעור הנהיגה.

מקווה שאכן עברת את הטסט בשלום.

בהצלחה ונהיגה בטוחה,