שאל את הרב - כללי

לימוד נך

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום לכם ארגון הדברות המדהים . ברצוני לילמוד את כול סיפורי הנך בצורה טובה וכמובן על הדמויות הקדושות בנך כמו דויד המלך שלמה המלך שמואל הנביא ועוד.... לאחר שהבנתי שחסרים לי המון ידיעות בהסטוריה שלנו העם היהודי והבסיס לכך הוא הנך אשמח להמלצה על ספרים שמסבירים בפשטות את הנך תודה רבה וישר כוח על פעולתיכם

תשובה

שלום וברכה, ותודה על ההערכה. עלה והצלח.

אכן חשוב ללמוד תנ"ך, ולהכיר את ההיסטוריה המדהימה של עם ישראל, ולהחכים בלימוד המוסרי של מעשי הגדולים. תוכל למצוא בהידברות סדרת הרצאות לביאור התנ"ך (כנס למעלה לערוץ הידברות, ושם בחר נושאים, עבור לעמוד השני ובחר "לימוד התנ"ך").

לגבי ספרים שמבארים את כל התנ"ך בשפה פשוטה, אני ממליץ לך בחום על ספריו של הרב אביגדור מילר זצ"ל, "עם סגולה" (חפש בגוגל)
שלושת הספריםשל  "עם סגולה" מתארים את כל קורות עם ישראל עם הסברים ובהגיון ובשפה פשוטה.
כדי להשיג את הספרים "עם סגולה" של הרב אביגדור מילר זצ"ל, יש לפנות למשפחת סיימון, רחוב מלצר 17 בבני-ברק, בטלפון: 03-5786494
או משפחת סיימון בערד (רחוב מעון 21/9, בטלפון 07-9958595).

כמו כן, תוכל להיכנס לכל חנות לספרי קודש בבני ברק, ולבקש ספרים שמבארים את התנ"ך.

בברכה,
דניאל בלס