תשובה על אכילה במסעדה שאין לה כשרות ושפתוחה בשבת

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, לצערי הרב אחי הזמין אותי למסעדה והייתי בטוחה שהיא כשרה רק לפני שאכלתי בדקתי האם יש תעודת כשרות ואמרו שלא כי הם פתוחים בשבת, לצערי אני אכלתי אבל לא המשכתי לאכול מדי ובאתי לידי דיכאון, תמיד אני מקפידה לאכול כשר ועכשיו אני ממש עצובה מה אני יכולה לעשות? ממש תודה

תשובה

שלום רב,

עיקר התיקון הוא על ידי חזרה בתשובה שלמה, היינו חרטה על החטא, וידוי בפה (כדלהלן), וקבלה לעתיד לא לשוב עוד לחטא זה לעולם (רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ב).

וידוי בפה, היינו שצריך לומר "אנא השם, חטאתי, עויתי, פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך, והרי נחמתי ובושתי במעשי, ולעולם איני חוזרת לדבר זה" (רמב"ם שם פרק א הלכה א).

ואם תעשי כאמור, בעזרת ה' יקוים בך (ישעיה ו ז) "וסר עוונך וחטאתך תכופר".

בהצלחה רבה,

הלל מאירס