כשרות בעבודה עם בנות שלא מקפידות על רמת כשרות גבוהה

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

אני עובדת במשרד עם בנות שאני לא יודעת מה רמת הכשרות שהן מקפידות. הן חצי דתיות , לא שומרת שבת במלואה. אבל מפרידות בין בשר וחלב לגמרי, לגבי טבילת כלים הן לא טובלות. יש מקרים שבהן אנו עושות ארוחות משוטפות במשרד והן גם מביאות. לא נעים לי להגיד שאיני יכולה לאכול מהן וכדו' אני לא רוצה לפגו, מה עושים? שאלה נוספת- במטבח במשרד אני משתדלת שיהיה לי סכין 1 שרק אני משתמשת בו ואני אומרת שהוא בשרי וטבול והכול- הוא נמצא במגריה שלי, לפעמים מישהי אחרת לוקחת אותו והוא לא נמצא ברשותי.מ האם אני יכולה להשתמש בסכין שנמצא במטבח? שככל הנראה הוא טמא?בלת ברירה

תשובה

לכבוד השואלת,

"לא נעים לי להגיד שאיני יכולה לאכול מהן וכדו' אני לא רוצה לפגו, מה עושים? "

- לפתור את הבעייה בטבילת כלים, תשתמשי רק בכלים חד פעמיים לאכול עליהם.

כאשר הארוחות המשותפות הם על ידי בישול, אסור לאכול מחמת חשש איסורים בכלי הבישול.

כאשר הכל קר כגון סלט, ואין בו דברים חריפים כגון בצל או שום, אפשר להקל אם כל המרכיבים נקנו עם הכשר (שלקחו מהם תרומות ומעשרות, שהפירות אינם ערלה, ולהיזהר מעוד איסורים - צריך הכשר). יש בו דברים חריפים, ואפילו תבלין כגון פלפלין, אסור לאכול מחשש פליטת איסור מן הכלים שהשתמשו בהם.

עצה מעשית: להביא אוכל משלך לארוחה, ולעשות רק משקה המותר שם כגון טה, וכדו'.

 "האם אני יכולה להשתמש בסכין שנמצא במטבח?"

- אם הלהב נקי לגמרי מכל שאריות אוכל, ואת משתמשת בה רק קר, ובדבר שאינו חריף, מותר.

בברכה,

רב נחום