תורה ומדע

העולם

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, אם העולם בתוכו עשוי מים אז מאיפה באים כל הרי הגעש תודה, מתן

תשובה

שלום וברכה,

העולם איננו עשוי מים, אך יש בתוכו ליבה נוזלית וגעשית - שממנה מגיעה הלבה של הרי הגעש.

אנו מברכים את הקב"ה שהוא "רוקע הארץ על המים", כלומר, על כך שברא את הארץ מתוך המים, ושומר על הארץ שלמה, כי הרי בששת ימי בראשית הקב"ה הגביה את היבשה מתוך המים (לפני כן היתה היבשה מוסתרת מתחת פני הים), וגם לאחר הבריאה הקב"ה שומר על היבשה הזו שלא תתפרק.

כיום אנו יודעים שהעולם מורכב מ"לוחות טקטוניים", מעין חלקי פאזל שנמצאים בתנועה תמידית על גבי גרעין כדור הארץ הנוזלי והגעשי, כך שכל תנועה קטנה של הלוחות הללו מסוגלת לגרום לרעידות אדמה איומות וגלי צונאמי קטלניים. מכאן אנו למדים שבכל רגע ורגע ה' שומר על הקרקע שלנו יציבה מעל גבי הלבה הנוזלית - ממש כאילו היתה סירה בים הגועש, וה' יתברך הוא קברניטה.

בברכה,
דניאל בלס