תורה ומדע

מפץ גדול?

  • ל' ניסן התשע"ה

שאלה

יש שאומרים שאין בורא לעולם והיו שני אטומים שהתנגשו ואנחנו עונים על כך "מי קדם לאותם אטומים" לי קשה כי בכ"ז זה לא ברבורי שכל זו תורה שלמה וכנראה שהם אומרים שאותם אטומים היו קיימים לנצח ויש להם סמוכין כנראה וטענה של מי קדם למי זו לא טענה להמון העם שאינם בקיאים בעניינים כאלה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אף מדען לא טוען שהיקום נוצר משני אטומים שהתנגשו.
הטענה היא שכל היקום היה בעבר מכווץ בנקודה קטנה מאוד, שנקראת בשם "הנקודה הסינגולרית". ואותה נקודה התרחבה בבת-אחת, וזה מה שנקרא בשם "המפץ הגדול".

אך גם לפי המדע, הנקודה הסינגולרית התקיימה פחות מאפסית השנייה. ועצם קיומה מוכיח שיש בורא ליקום, שיצר את החומר והאנרגיה הראשונים, ועיצב אותם לפי חוקי הטבע. כי הרי מי יצר את חוקי הטבע המתמטיים הגאוניים שיש ביקום, ומי ברא את החומר והאנרגיה הראשונים?

פרופ' סטיבן הוקינג כתב בספרו: "הבריאה נמצאת מחוץ לתחום חוקי הפיזיקה הידועים לנו".
מקור: (הוצאת אוניברסיטת קיימברידג', 1974, ע"מ 364, "The Large Scale Structure of Time").
וכך כתב פעם פרופסור רוברט ג'אסטרו (אסטרונום מפורסם, והמייסד של מרכז גודרד לחקר החלל של נאס"א): "מסך המיסתורין העוטף את רגע הבריאה לא יוסר אף פעם על ידי בני אדם, אין למדע הסבר כיצד נברא העולם. רק אנשי הדת לא הופתעו מקביעה חדשה זו. המדען, שחי ופעל כל ימיו באמונה שבכוח שכלו הוא יוכל לפתור כל שאלה, נקלע למצב טראומתי: הוא העפיל כבר על פני הרים של בורות, הנה הוא עומד לכבוש את הפסגה הגבוהה ביותר, אך כשהוא מטפס על הסלע האחרון, הוא מתקבל בברכה על ידי קבוצת אנשי דת שנמצאה שם כבר מאות רבות של שנים!".
מקור: (Robert Jastrow: God and the astronomers, New-York: W.W Norton and Co., 1978, p.116).

המפרשים מסבירים שבתחילת היקום - נברא חומר ראשוני, ממנו אלוקים יצר את כל החומרים ביקום, את הכוכבים והעולם. חומר ראשוני זה מתואר בלשון הרמב"ן בשם "חומר היולי", וגם האר"י הקדוש מתאר את היקום הנוצר באור ראשוני אדיר שיצר את את כל החומרים, עד יצירתו הספיציפית של כדור הארץ בידי אלוקים.

צפה בבקשה בהרצאה:

http://www.hidabroot.org/he/video/62659

כמו כן, אני ממליץ לך לחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ולקרוא חוברת זו בעיון.

שלך בברכה,
דניאל בלס