שבת

איזה סוג איפור מותר בשבת?

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול איזה איפור מותר לאישה לשים בשבת ואיזה אסור. בבקשה תשובה לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה!

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מותר לנשים לתת אבקת איפור על פניהן בשבת, ואף אם הפודרה צבעונית יש להקל, לפי שאינה מתקיימת, ובלבד שלא תהיה מעורבת במשחה או קרם.

אמנם גם לפי דעתו, אסור לאישה לצבוע שפתיה ב"אודם" בשבת. וכן אין לה להעביר סרק (צבע אדום) על הפנים בשבת. וכן אסור לאישה לצבוע ציפורניה ב"לקה" בשבת, הן לקה צבעונית, והן לקה שקופה. וכן אסור להסיר לקה בשבת.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן לז), וחזון עובדיה שבת חלק ה' (עמודים ה, י, יא).

בברכה,

הלל מאירס