האם מותר לאכול חלב נכרי שיש עליו כשרות?

  • ו' אדר התשע"ה

שאלה

שלום וברכה,

האם מותר לאכול חלב נכרי שיש עליו כשרות? שמעתי שטוב להחמיר ולא לאכול, ואומרים שכך תבוא הברכה יותר. ובאמת אני מכירה אנשים שממש נמנעים מחלב נוכרי. אני מרגישה ברע עם עצמי שאני לא עומדת בפיתוי, למרות שאני משתדלת לא לאכול מאכלים כאלו, אך לעתים קורה שאני ממש מתגרה וקונה.. כמו גלידה למשל שיש בה חלב נכרי (עם כשרות), ואז כל הזמן שאני אוכלת אני מרגישה לא בנוח ושאולי זה לא טוב לאכול חלב נכרי ואפילו קצת אסור, ואז אני ממש מצטערת שאוכלת אותו... כי שמעתי שעדיף להימנע מחלב נוכרי..

אשמח לתשובה מכם, תודה!

תשובה

שלום רב,

אף על פי שיש מקילים לשתות חלב נכרי כשהחוק במדינה אוסר לערב סוגי חלב זה בזה, אולם להלכה יש להחמיר בזה, זולת במקום חולי או לתינוקות. אמנם אנשים שגרים בחוץ לארץ בקביעות וקשה להם להחמיר בזה, וגם אין באפשרותם להשיג חלב ישראל, אם הם רוצים להקל בזה גם שלא במקום חולי - יש להם על מי לסמוך.

מקורות: ילקוט יוסף הלכות איסור והיתר (סימן פא סעיף יא). וע"ע באורך בשו"ת דברי פינחס חלק א' (סימן נ).

בברכה,

הלל מאירס