שמירת שעות בין בשר לחלב

  • ו' אדר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום רב! אני לומדת באולפנה והרב שלנו הוא רב מוסמך שכמעט והיה הרב הראשי של עירנו. לשאלותיי- 1) שאלנו את הרב כמה שעות צריך לשמור בין בשר לחלב, הרי יש מחלוקת. יש כאלו ששומרים לעוף ובשר 6 יש כאלו שלעוף 3 ולבשר 6 ויש כאלו שלהכל 3 וכ׳ו. הוא ענה שמס השעות שצריך לשמור אינו כתוב בתורה ושזה רק מנהגים או השערות שחכמים נתנו לנו ואפשר אפילו לשמור חצי שעה. לא שאני מפקפקת ברבינו, פשוט רציתי תשובה נוספת משום שזה נראה לי קצת לא הגיוני... בנוסף שאלה 2) יש כאלו האומרים שהמשיח הוא בן אדם שנקבע מראש ומחכה לגאולה ויש כאלו שאומרים שהמשיח עדיין לא נקבע וזה יכול להיות כל אדם מאיתנו. מי מהם צודק? ורבים אומרים שדורנו זהו דור הגאולה ושכל התסמינים כבר כאן, האם זה נכון? 3) תוכל להסביר לי בקצרה על מלחמת גוג ומגוג? תודה רבה רבה! פורים שמח!

תשובה

שלום וברכה

1. נס שהאדון לא הפך לרב העיר. אין לסמוך עליו, הוא אדם קל!!! אין חובה לכבדו.

2. נחיה ונראה כך כותב הרמב"ם שלא נדע מה היה עד שהדבר יתרחש בפועל.

3.  http://www.hidabroot.org/he/video/68365

בהצלחה,