שמיטה

האם מותר לגזום גדר חיה שמפריע למעבר בשנת השמיטה?

  • ט' שבט התשע"ה

שאלה

יש לי שאלה, יש לנו חצר, ויש בה צמח גדול מאוד מטפס, בעצם הוא השער של החצר וכל הזמן צריך להוציא ולנקות אחרת הוא מלא נמלים, וכבר לא ניתן להיכנס דרכו לחצר, הוא מפריע מאוד, האם אפשר לנקות ממנו קצת שיאפשר מעבר? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לכם לחתוך מהגדר את הענפים שמפריעים למעבר, ובלבד שלא תתכוונו לתועלת הצמחים, ותחתכו רק את אותם חלקים שמפריעים.

מקורות: משפטי ארץ הלכות שביעית (פרק ד סעיף כב).

בברכה,

הלל מאירס