שבת

כמה פעמים צריך לומר ויכולו בליל שבת?

  • ח' שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה לגבי שבת, א. האם חובה להגיד 3 פעמים ויכולו? ב. ואם יש אדם שהוא לא התפלל ערבית בבית הכנסת ולא אמר עם הציבור ויכולו מה עליו לעשות, הוא אומר אחרי תפילת ערבית פעם ובקידוש?

תשובה

שלום רב,

א. צריך לומר ויכולו שלוש פעמים, בתפילת עמידה בלחש, מיד אחרי תפילה בלחש, ועוד פעם על כוס של קידוש (ראה משנה ברורה סימן רעא ס"ק מה שהביא כן מהרוקח בשם המדרש. וע"ע כף החיים סימן רסח אות ג, וחזון עובדיה שבת חלק א' עמודים שמב-שמג בהערה).

ב. אם לא התפללת במניין, תשתדל להשיג עוד מישהו שיאמר איתך ויכולו (גם אם הוא אמר כבר ויכולו, זה טוב), ואם אתה לא מצליח להשיג, תאמר לבד (ראה משנה ברורה סימן רסח ס"ק יט, כף החיים שם אות לה, חזון עובדיה שם עמוד שמג, ופסקי תשובות סימן רסח אות י).

בברכה,

הלל מאירס