נשים

אני בת 34 ולא מצליחה בזוגיות כבר זמן רב לצערי. מבקשת הדרכה.

  • כ"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, ראשית אשמח באם אזכה להגיע אליך לברכה והכוונה. אני בת 34 ולא מצליחה בזוגיות כבר זמן רב לצערי. בברכה שבוע טוב אווה

תשובה

לכבוד השואלת,

לא יצא לנו להעביר את השאלה להרב זמיר שליט"א כעת.

נא לשלוח בפנייה חוזרת לאתר, שמך המלא עם שם האמא; ובעזרת השם אנחנו נשלח את זה לרב לברכה.

בקשר לחיפוש זוגיות, נכלול במכתב זה כמה עצות שאולי יהיו לתועלת.

עצה אחת הייתי מייעץ לך, שאפילו אם את ממשיכה להתפלל על הזיווג באופן כללי,ועושה סגולות לזכות - זהו באופן כללי; אבל אין לצפות יום יומי לשיתגשם בקשתך

והטעם לזה, - כי אחד מן כללי התפלה הינו שאין לצפות אחר התפלה לענייה, כי עצם הצפייה התמידי לדבר, דוחה (באופן רוחני) את התוצאה מלבוא (מקור: גמרא ברכות לב: וסנהדרין צז.).

כלומר, את יכולה להרגיש שהקב"ה שמע את תפילותיך ושהוא בודאי יענה לך בבוא הזמן, אבל אין לצפות לישועה מידית אלא צריכים להסיח את הדעת לדברים אחרים ואז מגיעה הישועה.

לכן כדאי שתסיחי את דעתך לעסוק בשאר דברים במשך היום, ותנסי להשקיע את מחשבותיך יותר באיזה פרויקט שדורש את הכוחות שלך או עבודה שדורש ממך מספר שעות בכל יום של עבודה וריכוז, והואיל ותהיי כל כך שקוע בהצלחת הפרויקט או העבודה, בזה תסיחי דעת מן השידוך, ואז זה יכול להזדמן לך.

עוד עצה, שצריכים ג"כ לעשות השתדלות למצוא את הזווג ההגון, וכידוע לך שאינו מספיק התפלה לבד, אלא חייבים לשלב איתו גם ההשתדלות המעשית; והיינו, שיש צורך להתיפות כראוי לפני פגישה (גמרא קידושין ל:), וגם להודיע להרבה אנשים או שדכנים שמכירים בחורים בסגנון שאת מחפשת , שאת אכן מחפשת.

ברכה לבשורות טובות,

רב נחום