שבת

שאלה בנוגע לשעון שבת

  • כ"ג טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אם כיוונתי את השעון שבת(מכניסת השבת ועד שעה 10 בלילה) למצב מסויים כגון שכל שעה הוא יפעיל את התנור חימום למשך חצי שעה, השעה 10 מתקרבת ואני רוצה שהוא ימשיך באותה מתכונת(שכל שעה התנור יפעל למשך חצי שעה) לעוד שעתיים לפחות, האם מותר לי להזיז את הזיזים לצורך כך בשבת למשל שעה לפני שהשעון מתכבה להתחיל לכוון את השעון שבת לאותה מתכונת שכבר עשיתי...? אני מקווה ששאלתי הובנה. ערב טוב,זהבה.

תשובה

שלום וברכה

אסור. ניתן רק להאריך את הפעולה האחרונה של התנור אבל אי אפשר לעשות את הסירוגין שאת רוצה לעשות.