תורה ומדע

צופן ת''נך.

  • י"ג טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב. יש הרבה צפנים שמדברים על העתיד. אם הם לא יתגשמו אז זהו סוף תאוריית הצפנים התנ"כיים ? יש צפנים שמוצאים תוצאה מעוותת מה לגביי צפנים אלה ? תודה רבה לך.

תשובה

שלום וברכה,

נושא זה של הצפנים עוסק בסטטיסטיקה, ומי שאינו מבין בסטטיסטיקה לא יוכל להבחין בין צפנים שקל למוצאם בכל ספר, לבין צפנים שהם נדירים ולא הגיוניים להימצא. כך לדוגמה מילים שמורכבות מאותיות אהו"י קל מאוד למוצאם בדילוגים בכל ספר (השם "ישו" לדוגמה מורכב משתי אותיות אהו"י).

לשם כך ניסו לפתח שיטה לחיפוש קודים בלתי שכיחים. הספר שעוסק בזה נקרא "הצופן התנכ"י".

מכל מקום, כבר קיבלנו בתורה ובנביאים - נבואות על אחרית הימים והגאולה, ומה שצריך להתגשם. עד כה כל נבואות התנ"ך התגשמו, ואנו עדיין מצפים להתגשמות הנבואות האחרונות בתנ"ך על מלחמת גוג ומגוג והגאולה.

יש לנו די והותר הוכחות לאמיתות התורה, גם ללא השימוש בצפנים. חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חוברת זו תועיל לך רבות בע"ה.

בברכה,
דניאל בלס