כוונות שונות בתורה

  • ו' טבת התשע"ה

שאלה

שלום ובשורות טובות. רציתי לשאול מדוע התורה במקומות שונים מתכוונת למילה מסוימת בדרכים שונות שזה מקשה על ההבנה? לדוגמה: הרב זמיר כהן אומר בהרצאותיו שגבר ואישה בניפרד הם לא שלמים רק ביום החתונה הם נקראים אדם מכיוון שהם התאחדו לאדם אחד אבל נראה שבפרקי אבות זה סותר: "הקדם שלום לכל אדם" מה זה האדם הזה זה שאני צריך להגיד שלום רק לאנשים נשואים או לכל איש או אישה ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האדם המושלם הוא רק ביום החתונה לפנ כן האדם הוא אדם שאינו מושלם, אולם בוודאי יש להקביל את פניו בסבר פנים יפות ולומר שלום לכל נברא בצלם.