מתי לספר בשידוך על מחלה כרונית?

  • ו' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.

1)אני מרגישה לא טוב, ולקחתי מהעבודה חופשת מחלה, ומשלמים לי עבור היום הזה. האם מותר לי לצאת בערב לשיעור תורה?האם זה גזל?

2) יש לי מחלה כרונית, שלא פוגעת כ"כ בתפקוד היום יומי שלי ולא נראית לעין. אני בתקופה של שידוכים. מתי לספר למשודך שיש לי מחלה כרונית? והאם אני בכלל צריכה להגיד את זה לפני שמציעים לי כל הצעה של שידוך? זה ממש מביך, כי אני לא רוצה שכל אחד ידע את זה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. לקראת הסוף, ממש כאשר הוא כבר מתכוון להציע לך לסגור וורט.