שאל את הרב - כללי

שידוך ותהליך

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

רציתי לדעת איך הולך כל תהליך השידוך. מה שואלים?עם מי נפגשים?כמה פעמים? כל תהליך השידוך עד לחתונה

תשובה

לכבוד השואל,

1. הולכים לשדכן שאנשים מכובדים סומכים עליו, שכבר הוכיח את יכולתו בתחום הזה ע"י הצעת כמה וכמה שידוכין שכבר הצליחו.

2. בפגישה עם השדכן הוא שואל על רקע, שמות של אנשים שיכולים להמליץ עליך המכירים אותך מקרוב,  ואודות התכונות המיוחדות שאתה מרגיש שאתה צריך בבת זוג.

3. התהליך הנ"ל עושים אצל 6-7 שדכנים (כדי לעשות מקום להשתדלות ראויה - שיכולה ויתכן שהבת זוג האמיתי תזדמן בהשגחה אצל אחד מהם).

4. כאשר מתנוצץ בדעת השדכן איזשהו רעיון, הוא מטלפן אליך כדי לערוך פגישה ראשונה.

5. בפגישה ראשונה מבחינים אם יש מציאת חן, תקשורת טובה, והבנה.

6. אם הפגישה הראשונה הלך טוב, אז מודיעים לשדכן שמוכנים לפגישה שנייה. לא הלך טוב, גם מודיע לשדכן, והוא מודיע לשני הצדדים, שאין צורך להמשיך יותר.

7. כעבור מספר פגישות ושני המשודכים מרגישים  בוודאות שזהו זיווגם (וכן כל זמן התהליך אפשר להתיעץ עם השדכן אודות שאלות שמתעוררות), אז השדכן עוזר בעצות  לערוך את הפגישה של שתיית "לחיים" או פגישה שבה האיש שואל את מהאשה אם רצונה להתחתן איתו.

8. כאשר מסכימים ב' הצדדים, מתכננים זמן בשנה שראוי לערוך בו את החתונה.

בברכה ויהי רצון שכל אחד ואחד יזכה לבת זוגו האמיתי,

רב נחום