אמונה

האם חובה לעזור לרכב תקוע בצד הכביש?

  • כ"ט כסלו התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני תלמידת אולפנה בכיתה י"ב וברוך ה' לאחרונה הוצאתי רישיון נהיגה. שאלתי היא: האם החובה לעזור לחמור שנפל בצד הדרך "לא תראה את חמור אחיך... הקם תקים עמו" (דברים כ"ב, ד') כוללת כיום את החובה לעזור לרכב התקוע בצד הכביש וזקוק לעזרה? ואם כן, באילו תנאים? אם אני בדרך ללימודים ועלולה לאחר? ואם אני לבד וזה עלול להיות מסוכן? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

במקום שיש חשש סכנה או חשש סיכון רוחני בוודא שאין לעמוד.

כשאת ממהרת לעבודה או ללימודים ואת רואה אישה יהודיה שאת בטוחה שאין לך לחשוש מאומה, יש להתבונן אם במקום זה יש רבים שיעמדו בשבילה ואם זה מקום שומם יש לך לחשב כמה את תפסידי באיחורך מול הריוח של בעל הרכב שאת מסייעת לו ולפי זה יש להחליט אם לסייע או לא.