אמונה

איך יכול להיות כי יש כמה מקרים בתורה שמוזכר עניין אלים אחרים?

  • כ"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. יש כמה מקרים בתורה שמוזכר עינין אלים אחרים והרי ידוע לנו שיש רק אלוקים אחד ואין עוד שום דבר נוסף מלבדו רציתי לשאול מה העינין? למשל בתפילת 18 יש קטע שכתוב "מי כמוך באלים אדוני" אשמח לתשובה, תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זהו ציטוט מן התורה. משמעות המילה "אל" בשפת הקודש היא בעל-כח (אפילו מלכים ושופטים נקראו בתנ"ך לעיתים בשם "אלוהים", כי תואר זה מציין שליטה וכח).

"מי כמוך באלים, ה'" - פירושו שבכל כוחות הטבע הגשמיים והרוחניים, הכוכבים, המלאכים וכו', אין אף כח שהוא חזק יותר מאלוקים, ולא ניתן להשוות שום כח או בריה לאלוקים.

בברכה,
דניאל בלס