שאל את הרב - כללי

נבואה בזוהר

  • כ"ח כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=15554643 מה הנבואה אומרת ומדוע היא לא התגשמה? אולי מי שכתב את זה בפורום שם לא פירש את הנבואה נכון? תודה רבה!

תשובה

לכבוד השואלת,

שורש הדברים אינה נבואה. היא נובעת מן הבנה אחת בשורה בזוהר . ומוכח שההבנה הזו לא היתה ההבנה הנכונה באותה שורה.

כדי להבין דברים שכתובים בזוהר הקדוש אודות אחרית הימים, צריך האדם להגיע לדרגת רוח הקודש ; ואפילו אז, יתכן שהדברים נסתרים ממנו, וכמו שכתב הרמב"ם בהלכות מלכים (פרק יב - ב). ומי שרק קורא את המילים ואומר בהם פרשנות כפי הבנתו הפשוטה, אינו מוכרח כלל שזו היתה כוונת הדברים.

בברכה,

רב נחום