שאל את הרב - כללי

ביקור בחנות

  • כ"ח כסלו התשע"ה

שאלה

1. אם אני מבקרת בחנות בגדים למשל ומודדת מס' פריטים, האם עליי להחזיר למקום את מה שאני לא רוצה או שאני יכולה להשאיר את זה לעובדת ? 2. אם אני מבקרת בחנות ונתקלת ביחס קר שגורם לי לחוסר הנאה במהלך הקנייה האם מותר לי להתלונן למנהל על עובד מסויים שלא התייחס כראוי או שהדבר עלול לגרום לעובד לפיטורין ח"ו ולאיבוד הפרנסה ועליי לחשוש מהדבר? והאם זה משנה אם העובד הוא יהודי או גוי כלומר האם עליי להתחשב ולדון לכף זכות עובד יהודי יותר מאשר עובד גוי או שעליי להתחשב בשניהם ולא להתלונן .? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ברוב המקומות נהוג שהעובדת מחזירה את זה, אבל בוודאי מצווה להקל לעובדת ולהחזיר לבד את הדברים למקומם הנכון.

2. אם מדובר ביחס קר ובעובד יהודי אין להתלונן, יתכן ובדיוק היום היה לו קשה ויש לדון אותו לכף זכות. אם מדובר ביחס עוין יש להתלונן לבעל החנות כי כאן כבר מדובר בעובד שכנראה מגרש לקוחות מהבעל הבית ומאחר והוא מזיק לבעל הבית יש להתריע לבעל הבית על הדבר.