שאל את הרב - כללי

אחי יוסף

  • כ"א כסלו התשע"ה

שאלה

בורר לי שאחי יוסף פסקו דין מיתה לאחיהם על פי תורה, אבל מה היה חטאו שהתחייב במיתה. ואם היה התחייב במיתה איך חשב ראובן ואחר כך בפועל יהודה לשנות בפסק דינו, אחד להצילו ואחד למכורו. אם אפשר לקבל את המקורות לתשובה תודה.

תשובה

לכבוד השואל,

מובא בפירוש הספורנו על התורה שהאחים דנו את יוסף כרודף (פרק לז - כה), ולכן היו מותרים להורגו.

ולכן גם היו יכולים לשנות את האופן בו יצילו את עצמם, כי כאשר ימכרו את יוסף לאנשים הנוסעים למדינה רחוקה, גם ימנעו אותו מלרדוף אחריהם.

בברכה,

רב נחום