שאל את הרב - כללי

12 המזלות האם זה נכון?

  • ט"ו כסלו התשע"ה

שאלה

שאלתי היא מה היחס של היהדות כלפי המזלות? האם מזלות אכן מצביעות על האופי של האדם או שמא מדובר באמרות כוללניות שמתאימות לכל אדם באשר הוא (אפקט פורר)? האם המזלות נקבעים על פי התאריך העברי או על פי התאריך הלועזי? האם נכון לקבוע התאמה בין מזלות?? בפן האישי אני אומר שפיתחתי אמון בכל התורה הזו ולצערי זה גורם לי להגיע עם דעות קדומות כלפי בני אדם.. ביררתי באינטרנט תשובות לשאלות המוצגות ולא הצלחתי למצוא תשובה מספקת.. התשובות שמצאתי סותרות אחת את השנייה.. אשמח לתשובות.. תזכו למצוות!

תשובה

לכבוד השואלת,

1. על האופי של האדם. מקור - גמראשבת (קנו.).

2. על פי התאריך העברי.

3. ההתאמה יכולה להיות טובה,  אבל בכל זאת אין לקבוע התאמה רק על בסיס של המזלות.

בברכה,

רב נחום