שאל את הרב - כללי

חלומות מוזרים על נפטרים.

  • ט"ו כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, בעלי בשבוע אחד חלם על דודתו ז"ל שבאה בחלום ולחברה אותו ימים ספורים לאחר מכן חלם על חבר מהעבר שנפטר, שהם ביחד במעלית והמעלית עולה גבוה לשמים והכל פתוח ובעלי בחלום פחד מאוד והנפטר צחק, היה איתם במעלית חבר שלישי שמשך את בעלי למעלה כי גופו של בעלי התחיל להתרומם לשמיים, יש לציין שבעלי לא מרגיש הכי טוב לאחרונה סובל מחרדות, ישן שעות ספורות כל לילה ולא נוח לו בגוף של עצמו( ככה הוא מסביר) מה פשר החלומות האלו? מחכה לתגובתך. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

צריכים לדעת שבאופן כללי, הדברים שהנפש מתפעלת מהם בחוזקה באמצע היום, עולים ברעיונו של האדם בחלום הלילה. והואיל ובעלך סובל מחרדות, וכמו שכתבת, אין זה תמיהה שענין הזה של ההימצאות ביחד עם נפטרים עולה לו בחלום ומבהל אותו.

ולכן ככל הנראה לי אין בחלומות אלו על מה לחשוש.

ומה שראה בחלום את הדודה שנפטרה, יתכן שזה היה חלום אמיתי וטובה, והדודה בעצמה רצתה להראות לבעלך על ידי הופעתה בחלום את המסר שהיא בסדר במקומה למעלה, שזהו בעצם סימן טוב.

אמנם לגבי החלומות אודות שאר הנפטרים נראה ברור שזה מגיע עקב המחשבות באותו ענין ואין בזה שום סימן מן השמים, וכמו שהביא השער הציון מזה בסימן רכ (סעיף קטן א).

ואם רצונו בכל זאת לעשות הטבת חלום הוא יכול, והעיקר שיחזור להרגיש יותר טוב ואין לו לדאוג מאותן חלומות שתארת.

בברכה,

רב נחום