שאל את הרב - כללי

שידוכים חוזרת בתשובה עם אברך

  • י"א כסלו התשע"ה

שאלה

אני מתקרבת לשידוכים, האם יש עניין שחוזרת בתשובה ללא מקצוע (העניין הכלכלי) יכולה לנסות שידוכים עם אברך?

תשובה

לכבוד השואלת,

אומר מלכתחילה שאין לי נסיון בתחום.

אמנם מה שנראה לי, שתמיד אפשר לנסות. כי באמת העיקר בשידוכין זהו ההתאמה בין בני הזוג. ומאד יתכן שתמצא התאמה באופי בין בעלת תשובה לאברך (אם כי יתכן שתהיה צורך ללכת משום כך לשדכנית כזו שעוסקת עם בחורים שפתוחים לבעלת תשובה).

ויש ליזהר ולודא בזמן הפגישות שהשינוי ברקע לא יהא מפריע ו"חוצץ" ביניהם, כי הרי בני הזוג צריכים להבין אחד את השני; ואם אין לאברך מושג מצורת החיים שבו נתגדלה הבעלת תשובה, היא תצטרך להבחין באמת בתהליך הפגישות אם אכן יש תקשורת והבנה מלאה ביניהם.

ולגבי החלק הכלכלי, אפשר לבקש מהשדכנית שהיא תחפש דוקא בחור שבא ממצב שיש לו כבר מקצת תמיכה.

ומבחינת ההשתדלות, נראה לי שהנז"ל יכולה להיות השתדלות מקובלת.

כמובן, אם עובר הרבה זמן ואין תוצאות בשטח, אז יש לשקול ברצינות שינוי מהלך, ולחפש גם בין בעלי תשובה שכבר עלו והצטיינו.

בברכה,

רב נחום