שאל את הרב - כללי

הפעלת מניפולציה

  • י"א כסלו התשע"ה

שאלה

בעבודתי ישנם עובד ועובדת הנכנסים כמעט כל בוקר עם פרצוף"חמוץ" חשיבתם אינה חיובית ונוכחותם מלחיצה, הם מחכים לתשומת לב וקומפלימט. זה ניתן להם אך לא תמיד זה אפשרי ולעיתים זה סוגר את הנשמה של כל הסובבים, לא נעים להעיר להם כדי לא לפגוע וכולם מוצאם עצמם נכנעים לאותה שיטת סחיטה של מחמאות, וכאשר אין חשק לדבר איתם , אני מרגישה שהם בכוונה מדובבים כדי ליצור שיחה ואז אולי לזכות במחמאה- כולם מרגישים שיש כאן מניפולציה, נכנסים לתוך מרחדב אישי וזה מתסכל. מה עושים?

תשובה

לכבוד השואלת,

ברור הדבר שבמקום העבודה ובתחום מעמדך כעובדת, לא תוכלי לשנות את ההתנהגות של המעבידים האחרים (ובפרט כאשר יתכן שהם אכן מתנהגים ככה כבר שנים).

לכן העצה היא, לבקש מן מעבידך להעביר את מקומך לבאזור במקום העבודה שלא תהיי חשופה להתנהגות שלהם באופן תמידי יום יום.

ואם זה אי אפשר, תנסי לתת להם את מה שהם מבקשים כדי להשקיט ממך את הלחץ ואת התסכולים;

ואם את מרגישה שבסופו של דבר, המצב הזה משפיע עליך וגורם לך לסגירה ואי נעימות ומשפיע גם על שאר חלקי חייך באופן שלילי, אז תנסי לחפש עבודה כזו אצל מעביד שונה - וכשתמצאי עבודה כזאת, ובררת אצל מעביד שני והאפשרות היא מציאותית והם מוכנים  לשכור אותך, אז תוכלי לתת למעבידך את האולטימטום: או שיפטר אותם, או שיפטר אותך, או  לשנות את מקומך בתוך מקום העבודה - כי האוירה שהם מייצרים, לפי דעתך, היא אוירה חריגה ומזיקה.

בברכה,

רב נחום