שאל את הרב - כללי

אני חושב שאני מחטיא את הרבים

  • כ"ט חשון התשע"ה

שאלה

אני שומר שבת , עכשיו בשבת אני כל פעם מבקש מההורים ,אחים , גיסתי להדליק אור או לחמם לי אוכל , ואני מחטיא את הרבים לפי מה שהבנתי זה אסור לעשות , אבל מה אני אמור לעשות איך אני יאכל , או איך אני ילך לשירותים?

תשובה

לכבוד השואל,

נכונים דבריך, אסור לבקש מיהודים אחרים בשבת שיעשו מלאכות האסורות בשבילך.

הדרך שתוכל לשמור שבת בעצמך כראוי, היינו:

1. ללמור ספר קיצור שאתה תוכל להבין הכולל את הלכות בישול וכו' בשבת - הנני שולח לך לינק לספר כזה הנמכר באתר:

http://shops.hidabroot.org/hidabrootproducts/%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%91%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94

2. תקנה לך פלטה חשמלי ומיחם קטן ותפעילם לפני השבת, ותשים את האוכל שלך קודם שבת כשהוא מוכן כבר ומבושל על הפלטה, וכן תחמם את המים קודם שבת - ואז יהיה לך מאכלים חמים ומים חמים לכל השבת.

3. לגבי השימוש בשירותים, תוכל לקנות לך נורת לילה קטנה ותשאיר אותה דלוק לכל השבת בשירותים. וכן כל יהודי שומר שבת מכין נייר חתוך לשירותים כבר מלפני שבת כדי שלא יצטרך לקרוע אותו בשבת.

בברכה,

רב נחום