זוגיות

האם גיור מכפר על חטאי העבר?

  • י"ז חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב,

התחתנתי לפני 10 שנים בחוץ לארץ, בכנסייה, עם אשה לא יהודייה, שמסיימת כעת תהליך גיור. יש לנו ילדים, ואנו גרים בארץ ישראל. האם צריך לעשות תיקון על כך? או שהגיור כבר יתקן?

תודה על העזרה.

תשובה

שלום וברכה

א, אני מקווה מאוד שהגירות הוא גירות אמת והיא מקבלת עליה באמת עול מצוות בצורה מלאה, היא ובניה.

ב. זה כשלעצמו לא מועיל לתיקון, ומלבד זאת יש לתקן את החטא. ותחילת התיקון - להימנע בצורה מוחלטת מקיום יחסים איתה עד לגירות ולחתונה שלאחר מכן. הפרישה ממנה כעת היא תיקון לחטא הנורא שהיה עד עתה.